over ons

Het foodLAB is ontwikkeld door Marjolein Triesscheijn van Room for Food en Quirien Engelhard van de Kinderkantine. Zij vormen als fooddesigner en trainer een complementair duo.

Quirien & Marjolein brengen hun jarenlange ervaring met voedseleducatie en hun best practices samen in het foodLAB.Koken in het foodLAB is een echte beleving. Door leerlingen als ‘laborant’ uit te nodigen in ons foodLAB, voelen zij zich vrij om zelf keuzes te maken, te experimenteren en veel te proeven. Dit gevoel van vrijheid & zelfvertrouwenis essentieel om jongeren in de puberteit te bereiken. Alle zintuigen worden geprikkeld en de workshops sluiten aan bij verschillende leerstijlen. Met veel humor en creativiteit zetten zij jongeren in hun kracht. Experiment, ontdekking & nieuwsgierigheid staanhierbij centraal. 

Op een ontspannen en creatieve manier laten zij de leerlingen het plezier van koken ervaren. Op deze manier wordt hun smaakpallet uitgebreid, smaakvervlakking tegen gegaan en nieuwe werelden geopend. Als nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd komt het voedselbewustzijn vanzelf.