Energylab

Thema: suikerverlading / gezondheid

Leefstijlkiller

Is jullie school bezaaid met lege blikjes Red Bull en drinken jou leerlingen die goudgele goedje als ontbijt? En drinken ze meer cola dan water? Dan is het hoog tijd voor het energyLAB waarin we de laboranten uitnodigen om een nieuw drankje te ontwikkelen dat heerlijk smaakt en waar je échte energie van krijgt.

Aanpak workshop

De eerste manier om een nieuw drankje te maken is een lapproef met proefdieren. Daarna worden de laboranten onderworpen aan een smaaktest. Tot slot experimenteren ze zelf met pipetjes & reageerbuisjes en diverse soorten waters, kruiden en verse fruit- en groentesappen. Hun favoriete combi mogen ze in een reageerbuisje mee naar huis nemen. Daar kunnen ze nog even verder experimenteren.

Achtergrond van de workshop

Nederlanders jongeren drinken het meeste frisdrank van Europa (630 ml per dag). Frisdrank is dé dikmaker van de Nederlandse jeugd. Diverse onderzoeken tonen aan dat kinderen dik worden van frisdrank omdat drinken van suiker geen verzadigingsgevoel geeft. Het stoere zusje van frisdrank “Energy” leidt tot steeds grotere problemen onder jongeren. Daarom besteden we een workshop aan het belang van gezonde drankjes