over ons

In het foodLAB vormen fooddesigner Marjolein Triesscheijn van Room for Food en wetenschapper Claar ten Broek een complementair en gezellig duo.

Claar & Marjolein brengen hun jarenlange ervaring van onderzoek en voedseleducatie samen in het foodLAB. Koken in het foodLAB is een echte beleving. Door leerlingen als ‘laborant’ uit te nodigen in ons foodLAB, voelen zij zich vrij om zelf keuzes te maken, te experimenteren en veel te proeven. Dit gevoel van vrijheid & zelfvertrouwen is essentieel om jongeren in de puberteit te bereiken. Alle zintuigen worden geprikkeld en de workshops sluiten aan bij verschillende leerstijlen. Met veel humor en creativiteit zetten zij jongeren in hun kracht. Experiment, ontdekking & nieuwsgierigheid staan hierbij centraal. 

Op een ontspannen en creatieve manier laten zij de leerlingen het plezier van koken ervaren. Op deze manier wordt hun smaakpallet uitgebreid, smaakvervlakking tegen gegaan en nieuwe werelden geopend. Als nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd komt het voedselbewustzijn vanzelf.